Ben je op zoek naar een studio monitor? Dan is het goed om naar de mogelijkheden te gaan kijken. Er zijn namelijk veel verschillende monitoren te vinden die jou van de beste opnames kunnen laten genieten. Ieder model is hierbij weer anders en kan weer andere voordelen op gaan leveren. Daarnaast zijn er een groot aantal professionals waar je jouw aankoop kunt gaan doen. Een van de specialisten die veel te bieden heeft, is I4studio. Maar wat zijn deze monitoren precies en wat kun je allemaal gaan verwachten? Lees snel verder. 

Studio monitoring zorgt voor een professioneel geluid 

Studio monitoring gaat over alle speakers die je in jouw studio hebt staan. Deze speakers zijn speciaal gemaakt om het geluid te kunnen dragen zodat het professioneel klinkt. Het geluid is altijd helder en de opnames zullen hierdoor geweldig gaan klinken. Iedere noot is hoorbaar en de stem zal duidelijk zijn. Je hoeft hierdoor geen reproductie van het geluid te creëren, maar kunt alles gewoon via het standaard systeem af gaan spelen. Hiervoor zijn meerdere varianten te verkrijgen, waardoor je alles op jouw situatie aanpast. 

Actieve monitoren voor iedere studio 

Bij studio monitoring heb je dus meerdere varianten. De eerste is de aangedreven variant. Dit zijn ook wel actieve monitoren en hebben een ingebouwde versterker. Je hoeft ze alleen maar op een audiobron aan te sluiten, waarna alles eenvoudig in te stellen is. Deze worden voornamelijk gebruikt in een thuisstudio, maar kunnen ook goed dienst doen bij professionele studio’s in een andere ruimte. De mogelijkheden die je hiermee krijgt, zijn eindeloos en kunnen jou helpen om alle muziek goed hoorbaar te maken. Je gaat het verschil direct merken wanneer je deze erop aangesloten hebt en de werkzaamheden zullen goed terug te horen zijn. 

Een eigen versterker uitzoeken 

De andere variant is een passieve monitor. Deze manier van studio monitoring behoeft een externe versterker. Hier geven professionals vaak de voorkeur aan, omdat je dan ook zelf een versterker kunt selecteren. Het gezoem wordt hiermee minimaal. Hierbij moet je wel rekening houden met het vermogen van het apparaat. Het kan namelijk zijn dat je in een te kleine ruimte te grote monitoren neer gaat zetten, waardoor het alsnog niet de beste kwaliteit gaat leveren. Bekijk daarom altijd goed welke van deze passieve monitoren je moet aanschaffen, zodat jouw werk ook echt tot leven wordt gebracht in combinatie met de versterker. 

Jouw wensen duidelijk 

Studio monitoring behoeft daarom wel enige kennis van zaken. Als je nog niet zeker weet welk type je nodig hebt of hoe je deze het beste aan kunt sluiten, is het altijd goed om advies op te vragen bij een professional. Op basis van jouw wensen kan daarna naar de beste oplossing worden gekeken. Het zal de zoekresultaten ook enigszins gaan verkleinen, doordat je beter weet welke specificaties er bij jou gaan passen. Zorg er daarom voor dat je jouw wensen alvast op papier hebt staan en je van hieruit verder gaat kijken. 

 

 

Delen

About Author

Reactie geven