Er zijn tegenwoordig tal verschillende marketingtechnieken. De meer traditionele vormen van marketing worden in toenemende mate vervangen door nieuwere vormen, zoals social media marketing en video marketing. Wat is video marketing precies en wat kun je ermee bereiken? Dat lees je hieronder!

Wat is video marketing?

Video marketing draait logischerwijs om het maken van video’s om op die manier een doelgroep te bereiken. Zo trek je meer potentiële klanten aan. Kortgezegd kun je hiermee je naamsbekendheid vergroten, je communicatie verbeteren en meer omzet behalen met een relatief makkelijke techniek.

Video marketing wordt steeds populairder onder bedrijven en het zal in de toekomst waarschijnlijk de meeste belangrijke marketingstrategie worden.

De voordelen van video marketing

Aan video marketing zitten een aantal voordelen verbonden:

  • Meer afwisseling in je campagne. Door het gebruik van video’s worden je campagnes een stuk gevarieerder. Hierdoor ben je niet alleen bezig met het behouden van je huidige doelgroep, maar kun je ook makkelijker een groter publiek van potentiële klanten bereiken. Dit zorgt voor meer populariteit van je bedrijf.
  • Lage kosten met groot resultaat. Het maken van video’s hoeft niet per se erg veel te kosten. Video marketing is dus gekenmerkt door lage kosten, maar het kan veel resultaat opleveren. Ideaal dus als je niet een erg groot budget hebt.
  • Onderscheidend effect. Door middel van video’s kun je je bedrijf makkelijker onderscheiden en is het bovendien makkelijker om je doel over te brengen aan de potentiële klant.

Zelf aan de slag met video marketing?

Ben je zelf na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar video marketing? Dan kun je natuurlijk meteen aan de slag met het maken van video’s die je zelf leuk vindt. Wanneer je dit nog iets te moeilijk lijkt omdat je bijvoorbeeld nog geen eerdere ervaring ermee hebt, dan kun je er natuurlijk ook een promotiefilm laten maken. Erg handig!

Delen

About Author

Reactie geven