Ben je op zoek naar een manier om de beste planning voor een team te maken, of wil je graag een goed werkrooster maken? Je zou dan kunnen overwegen om van een planning app gebruik te maken. Weet je hoe het werkt, een planning maken via een app? Eigenlijk gaat het vaak vanzelf, maar je moet dan eerst nog een goede applicatie kiezen, daar gaan we nu wat dieper op in.

Tips beste planning app kiezen

De laatste jaren zien steeds meer bedrijven het nut in van een planning app. Het is namelijk een overzichtelijke en ook een praktische tool waarmee je aan de slag kunt gaan voor bijvoorbeeld het maken van een personeelsplanning. Maar je kunt er ook een dag- of week werkrooster mee ontwikkelen. Als je overweegt een planning app te kopen, is het goed om na te gaan waar je rekening mee moet houden. Als je een goede personeelsplanning wil maken, dan moet je een paar aspecten in kunnen voeren in de app, denk eens aan ingediend verlof, je contracturen, compensatie uren, ziekteverlof, welke vaste vrije dagen je hebt en ga zo maar door. Waar let je nog meer op bij het kiezen van de juiste app?

  • Als je een bepaalde app voor ogen hebt, ga dan eens na of dat verlofregistratie tot de mogelijkheden van de planning app behoort. Er moet hierbij dan ook rekening worden gehouden met het aantal verlofaanvragen en de verlofuren. Ook moet het verlofsaldo in beeld verschijnen en moet duidelijk zijn of dat het verlof goedgekeurd is, open staat of is afgekeurd.
  • De urenregistratie moet ook duidelijk zijn in de gekozen applicatie. Het voordeel is dat werknemers zelf hun werkuren in kunnen boeken, er kan dan ook bij worden vermeld wat zij hebben gedaan. Zo kan er eenvoudig een urenoverzicht worden gemaakt.
  • Stel dat je in een organisatie werkt met ploegen, dan kan een prikklok ook nog een goede optie zijn om naar te kijken. Je werkt dan namelijk fijner met een kloksysteem. Een werknemer kan vaak inklokken met een badge en moet daarmee ook weer uitklokken. Je ziet dan in het systeem precies terug wanneer dat is gedaan en hebt overzicht hoeveel uren iemand heeft gewerkt.
Delen

About Author

Reactie geven