Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon. Daarvoor heb je altijd een abonnement nodig. Die kan verschillende dingen inhouden, zo kan die alleen voor bellen zijn. Vaker zie je dat er ook sms of data bij zit. Op die manier kun je nog meer met je telefoon. Een abonnement kan sim only zijn of inclusief een telefoon. Al deze zaken zul je met elkaar vergelijken. Zo kun je een goede keuze maken over welk abonnement het beste voor jou is.

Een goede optie is een sim only abonnement

Wanneer je een sim only abonnement afsluit, krijg je alleen een simkaart. Bij het afsluiten van je abonnement heb je gekozen welke opties jij wilt. Die worden dan gekoppeld aan je simkaart. Deze plaats je dan in je telefoon waardoor je beschikking krijgt tot bijvoorbeeld internet en bellen. Het voordeel van sim only is dat je maandelijks een lager bedrag betaald. Het nadeel is alleen dat je zelf een telefoon moet aanschaffen. Dit is een vrij groot bedrag in een keer en hier moet je dus goed over nadenken. 

Waar je ook voor kunt gaan is een abonnement inclusief telefoon

Als je een abonnement afsluit inclusief telefoon heb je dezelfde opties als bij sim only. Vaak zijn deze abonnementen voor twee jaar. Na die twee jaar kun je jouw telefoon inwisselen voor een nieuwe telefoon. Daarbij kun je ook het abonnement aanpassen wat betreft data, bellen of sms’en. Vaak zul je zien dat je vrij nieuwe modellen tot je beschikking hebt. De maandelijkse kosten zijn wel hoger, dan wanneer je kiest voor een sim only abonnement. Ook wordt het duurder wanneer je een nieuwer model uitkiest.

Prepaid simkaarten als alternatief

Wanneer je een prepaid simkaart koopt zet je van te voren een bepaald tegoed op je telefoon. Deze kun je gebruiken om mee te bellen bijvoorbeeld. Zodra je tegoed op is kun je er weer nieuw tegoed op zetten. Dit hoeft dus niet verbonden te zitten aan maandelijkse kosten, dit kan op ieder moment. Simkaart van prepaidsimkaarten.nl zou een goede optie kunnen zijn als dit is wat jij wilt.

Een andere optie zou een data sim kunnen zijn

Bij een data sim ontvang je maandelijks een aantal gigabytes aan internet. Hierdoor kun je overal zonder moeite internetten. De hoeveelheid die je ontvangt ligt aan je abonnement. Logischerwijs worden je maandelijkse kosten duurder wanneer je voor meer gigabyte gaat. Dan is er ook nog verschil voor Europa of Wereldwijde dekking. Hier is het ook duurder om te kiezen voor wereldwijde dekking. Een mogelijkheid hiervoor zijn data simkaarten van prepaidsimkaarten.nl.

Vergelijk verschillende providers

Mobiele abonnementen worden door verschillende providers aangeboden. Als voor jou duidelijk is wat voor abonnement jij nodig hebt, kun je gaan kijken waar jij je abonnement afsluit. Je zult zien dat er prijsverschillen zijn. Het liefst wil je een zo’n goedkoop mogelijk abonnement, wel is het ook van belang dat ook een goede provider is. Je wilt niet constant gezeur met je abonnement hebben. 

Delen

About Author

Reactie geven