Veel mensen maken geen gebruik meer van een vast nummer. In sommige gevallen kan het toch wenselijk zijn om gebruik te maken van een vast nummer. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden? Is hier een vaste telefoonaansluiting voor nodig?

Bellen via de vaste lijn

Voor de tijd van de mobiele telefonie belde men alleen via een vaste lijn. Via deze ‘vaste lijn’ werd je huistelefoon verbonden met een telefooncentrale vanwaar bellers met elkaar konden worden doorverbonden. Aanvankelijk gebeurde dit handmatig, later werd dit geautomatiseerd. Waar bij de start van telefonie rond het einde van de 19e eeuw het Nederlandse telefonie netwerk slechts 49 abonnees telde, groeide dat in de periode daarna al snel uit naar meer.

De komst van het netnummer

Dat is waarom er vanaf 1938 gebruik werd gemaakt van netnummers. Netnummers voorkwamen enorm lange telefoonnummers en maakten het doorverbinden met iemand uit een andere regio gemakkelijker. Door het eerst intoetsen van het netnummer werd iemand direct gekoppeld aan de juiste regio. Het abonneenummer zorgde voor een verbinding met de juiste lijn.

Het Haagse netnummer

Aanvankelijk waren de netnummers behoorlijk lang. Het oorspronkelijke netnummer van Den Haag was 01700. Na verloop van tijd ontstond er bij abonnees een wens voor kortere netnummers. Doordat steeds meer mensen een telefoon hadden, werden telefoonnummers steeds langer. Dit in combinatie met de lange netnummers zorgde voor een hele reeks getallen die bellers moesten draaien. Netnummers werden ingekort en aangepast, en zodoende kreeg Den Haag het tegenwoordig gebruikte 070.

Een 070 nummer op je mobiel

Tegenwoordig lijkt het gebruik van netnummers een beetje te verdwijnen. Bellers bellen steeds vaker alleen nog maar met hun mobiele telefoon. Een netnummer, behorend bij vaste telefoonnummers, lijkt daarmee verleden tijd. In sommige gevallen is het toch wenselijk om een telefoonnummer met netnummer te gebruiken.

Bedrijf in Den Haag

Een reden voor het willen gebruiken van een vast nummer kan bijvoorbeeld zijn dat een bedrijf gevestigd is in een bepaalde plaats. Met het telefoonnummer kan het bedrijf aan klanten aangeven waar het gevestigd is. Om aan een 070 nummer te komen hoef je geen vaste telefoon aan te schaffen. Het is ook mogelijk om een 070 nummer te hebben op je mobiel. Een 070 nummer aanvragen kan eenvoudig online. Bellers naar je vaste 070 nummer worden automatisch doorgeschakeld naar het door jou gekozen mobiele nummer. Zo ben je ondanks het hebben van een vast nummer overal bereikbaar en hoef je er geen extra apparaat voor aan te schaffen. Een vast nummer op mobiel combineert het beste van beide werelden.

Bellen vanaf elke plek

Wanneer je met meerdere personen in een bedrijf werkt en afwisselend de telefoon opneemt kun je het nummer waarnaar het vaste nummer wordt doorgeschakeld naar behoefte wijzigen. Zo hoeven werknemers niet perse naar een kantoor te komen om daar de vaste telefoon op te nemen, maar is het ook mogelijk om te erken vanuit huis  of elke andere gewenste locatie.

Delen

About Author

Reactie geven