Samsung heeft de nieuwe Galaxy S 22 uitgebracht. In deze blog worden een aantal kenmerken besproken.

Weergave

Het edge-to-edge Dynamic AMOLED-scherm heeft een resolutie van 2340 x 1080 pixels, wat goed is, hoewel het lager is dan het Super Retina XDR 2532 x 1170-scherm van de iPhone 13. Samsung compenseert dat tekort door een kleinere zwarte rand rond het scherm te hebben en geen opdringerige inkeping.

Samsung Galaxy S22-scherm

Om plaats te bieden aan de 10 MP camera aan de voorkant, heeft Samsung een kleine cirkel in het scherm gesneden. Het is dus zaak om een gepaste Samsung Galaxy S22 telefoon case te nemen.

Het scherm is net zo helder en aantrekkelijk als ooit. Door de adaptieve verversingssnelheid (10 Hz tot 120 Hz) ziet elke beweging in scrollen, video’s en games er vloeiend uit. Hoge verversingsfrequenties kunnen snel door het opladen heen branden, dus je kunt de verversingssnelheid vergrendelen op 60 Hz als ujede levensduur van de batterij wilt verlengen, of op 120 Hz als je je hier geen zorgen over maakt.

Het scherm belooft ook de touch-sampling (de snelheid waarmee het zal herkennen en reageren op aanraking) te versterken voor de gamemodus. 

Onder het display bevindt zich de ultrasone vingerafdruklezer. Hiermee kun je jouw vinger (of vingers) naar keuze registreren en is het een effectieve biometrische beveiligingstool. De telefoon ondersteunt ook gezichtsherkenning, hoewel er ook een waarschuwing is dat het op dit apparaat minder veilig is dan het ontgrendelen van vingerafdrukken.

Camera’s

Hoewel de Samsung Galaxy S22 veel op de S21 lijkt, tot aan de contourgesneden camera-array, heeft Samsung de zaken een beetje door elkaar gehaald. Er zijn nog steeds drie lenzen, maar sommige sensoren die ze ondersteunen zijn anders.

De 12 MP ultrawide f/2.2 camera is vrijwel ongewijzigd, maar is nu gegroepeerd met een nieuwe 50 MP f/1.8 hoofdcamera en een 10 MP f/2.3 telefoto. Die laatste camera heeft veel minder pixels dan de 64MP-sensor van de S21, maar houdt de zoom op 3x (de S21 vermeldde de zoom als hybride; dit is optische zoom). 

Fotografie in verschillende stijlen (groothoek, ultragroothoek, portret, nachtmodus) en de beschikbare lenzen zijn goed. 

Fotografie in de portretmodus, waarmee je het bokeh-effect kunt aanpassen voor of nadat je de foto maakt, is een sterk punt. De software doet uitstekend werk door onderwerpen – menselijk of anderszins – te scheiden van hun achtergrond voor professioneel ogende resultaten.

De camera-app bevat een vrij uitgebreide reeks opnamemodi en bedieningselementen, waarvan vele verborgen onder ‘Meer’ (typisch voor een Android-telefoon). Er is bijvoorbeeld de Pro-modus, die je controle geeft over sluitertijd, ISO (filmsnelheid in old-school cameraspraak), focuspunt en witbalans.

Prestaties en specificaties

Samsung heeft alle leden van zijn S22-lijn uitgerust met de nieuwste mobiele chipsets. In de VS is dat de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, terwijl buiten de VS en Azië de Galaxy S22 draait op Samsung’s eigen Exynos 2200. Beide processors zijn gekoppeld aan 8 GB RAM en 128 GB of 256 GB opslag.

Software

De hele Samsung Galaxy S22-telefoonfamilie draait op Samsung’s One UI 4.1, gelegd op Android 12. Het heeft nog steeds een eigen webbrowser gekoppeld en de Gallery-app voor foto’s en video’s is goed.

Dit is ook een 5G-telefoon, wat betekent dat je kunt genieten van razendsnelle mobiele connectiviteit waar je een fatsoenlijk signaal kunt krijgen. Er zijn veel verschillende Samsung Galaxy S22 hoesjes om uit te kiezen.

Delen

About Author

Reactie geven