Tegenwoordig zijn de prijzen van een mobiel abonnement inclusief behoorlijk gedaald ten opzichte van een aantal jaar geleden. Maar als je bijvoorbeeld een goedkoop sim only abonnement hebt afgesloten zonder Smartphone erbij, moet je dus of gebruik maken van je oude mobiele telefoon, of een nieuwe Smartphone kopen. Op zich kun je natuurlijk gewoon blijven mobiel bellen en internetten met je oude toestel, maar de techniek staat niet stil. In dat opzicht is het wellicht interessant om een nieuwe Smartphone aan te schaffen.

iPhone aan de prijzige kant

Maar als je bijvoorbeeld de nieuwe iPhone 11 wilt aanschaffen, moet je diep in de buidel tasten. De iPhone 11 kost toch een slordige achthonderd euro, een bedrag wat veel mensen, zeker de jeugd, niet meteen op de plank hebben liggen.

De nieuwe iPhone mag dan wat kosten, er zit ook behoorlijk wat techniek onder de motorkap. Snelheid en veel opslagruimte zijn begrippen die passen bij dit toestel, maar het blijft veel geld voor een mobiele telefoon.

Opgeknapte Smartphones

Maar er zijn tegenwoordig bedrijven die oude smartphones opknappen (refurbished) en weer als nieuwe maar dan wel ver onder de nieuwprijs verkopen. Dat daar een goede markt voor is, blijkt wel uit het feit dat bedrijven als Apple en Samsung, toch geen kleine jongens in de telecomwereld, zich daar ook mee bezig (gaan) houden.

Sterker nog, de bedrijven die zich bezighouden met het opknappen van smartphones en de verkoop daarvan kunnen de vraag amper aan. Want je betaalt al snel rond de honderdvijftig tot tweehonderd euro minder voor een gereviseerde smartphone en dat is interessant. In de meeste gevallen zit er ook nog een goede garantie op dergelijke mobiele toestellen, wat de drempel nog lager maakt om een opgeknapte iPhone aan te schaffen.

Ook voor het milieu is het natuurlijk beter dat oude mobiele telefoons een tweede leven gaan leiden en niet meteen op de schroothoop terecht komen. Een voordeel, dat in deze tijd waar de kwaliteit van de natuur te wensen overlaat, toch wel even genoemd mag worden.

Van de oude toestellen worden de onderdelen getest en welke goed zijn, worden in een nieuwe Smartphone gezet. Alles wordt daarbij uitvoerig getest, dus je hoeft niet bang te zijn de kat in de zak te kopen. Vandaar dat er ook een goede garantie op zit van een paar jaar. En als dergelijke toestellen zo goed als dezelfde kwaliteit hebben als een nieuwe toestel van hetzelfde merk, waarom zou je dan teveel betalen? Zeker onder de jeugd zijn gereviseerde mobiele toestellen dus erg populair aan het worden.

Delen

About Author

Reactie geven