Laat ik meteen met de deur in huis vallen: mensen kunnen niet meer zonder mobiele telefoon. De tijd dat een telefoon alleen gebruikt werd voor een telefoongesprek, is allang voorbij. Tegenwoordig houd ik in ieder geval mijn agenda erop bij, lees ik belangrijke nieuwsberichten én speel ik natuurlijk ook de nodige spelletjes – allemaal op de telefoon. Maar dit soort intensief en dagelijks gebruik kan ervoor zorgen dat je gsm na verloop van tijd te maken krijgt met problemen of storingen. Denk bijvoorbeeld aan een barst in het beeldscherm, vertragingen in het besturingssysteem of een kapotte accu. Wil je je telefoon repareren, dan is de eerste stap het vinden van het probleem.

Schade aan het telefoon design

Bij een barst in het telefoonscherm is er schade aan het design. Dat betekent dat je de schade gemakkelijk zelf, aan de buitenkant van de telefoon, kunt opmerken. Op het eerste oog kunnen dit soort schades worden gezien als vervelende schoonheidsprobleempjes, maar toch kan een gebroken beeldscherm ook voor grotere problemen zorgen. Want hoewel de meeste mobiele telefoons nog prima werken met een gebarsten scherm, toch loop je het risico dat de telefoon er na een tijdje plotseling mee stopt. Daarnaast is een telefoon met een barst veel gevoeliger voor waterschade. Water krijgt nu immers meer kans om de telefoon binnen te dringen via de scheur in het glas. En het is algemeen bekend hoe gevoelig een telefoon kan zijn.

Inwendige schade

Naast de schades aan het design van een telefoon, is er nog een andere soort schade die kan optreden bij veelvuldig gebruik. De zogenoemde inwendige schade. Denk bijvoorbeeld aan problemen in het besturingssysteem of een kapotte accu. Dit soort schades zijn aan de buitenkant van de telefoon vaak niet zichtbaar, maar veroorzaken desalniettemin veel problemen. In veel gevallen start de telefoon helemaal niet meer op, of heb je last van steeds terugkerende glitches. Bij inwendige schade wil je je telefoon zo snel mogelijk laten repareren, en de kapotte onderdelen vervangen. Hoe eerder de kapotte onderdelen worden verwijderd, hoe beter het is voor de rest van de telefoon.

De reparatie

Wanneer je over de benodigde kennis beschikt, dan kan het een goed idee zijn om je telefoon zelf te repareren. Dit scheelt je immers vaak veel geld én veel tijd. Het is dan wel belangrijk om de kapotte onderdelen te vervangen met andere originele onderdelen. Onderdelen die afkomstig zijn van andere merken kunnen namelijk, op de lange duur, zorgen voor andere storingen of complicaties. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg online winkels waar je snel en gemakkelijk originele onderdelen kunt bestellen. De Touchfix shop bijvoorbeeld. Met de snelle levering, zorgen zij ervoor dat je weer snel kunt genieten van een goed-werkende telefoon.

Delen

About Author

Reactie geven