Op vakantie internetten met je telefoon: kan dat, en wat zijn je opties? Natuurlijk kun je altijd lokaal in het buitenland een simkaart kopen en deze gebruiken voor mobiel internet. Maar velen willen graag alvast van tevoren een oplossing voor internet in het buitenland. In dit artikel lees je onder andere wat daarvoor de mogelijkheden zijn en wat hierbij komt kijken.

Wat zijn de opties?

Er zijn drie primaire mogelijkheden voor internet op vakantie of reis: het gebruiken van een standaard prepaid simkaart, een data only sim, en een mobiel abonnement. Hieronder lees je een toelichting op deze opties en de belangrijkste voordelen van het gebruiken ervan.

Een prepaid kaart

Een standaard prepaid simkaart is handig wanneer je geen vaste kosten wilt maken. Je koopt deze en maakt gebruik van het internet via beltegoed. Je loopt geen risico op kosten buiten je bundel en je hebt meer kostencontrole. Ook ben je met prepaid flexibeler.

Een data only simkaart

Met een data simkaart, zoals de prepaidsimkaart.net data only simkaart, heb je alleen internet. Je betaalt hierdoor vaak minder per MB en komt dus goedkoper uit dan met een standaard prepaid kaart. Ook met een data only sim is er geen sprake van kosten buiten de bundel. Deze werkt namelijk ook via prepaid, alleen is specifiek voor internetten ontwikkeld (het is dan ook niet standaard mogelijk om met een data sim te bellen en sms’en).

Een mobiele abonnement

Met een abonnement, zoals een sim only, heb je een vaste maandelijkse bundel voor internetten, bellen, en sms’en. Hiervoor betaal je een vast maandelijks bedrag. Handig voor als je alles gemakkelijk geregeld wilt hebben, en vaak voordeliger wanneer je de tarieven per MB vergelijkt met een standaard prepaid simkaart. Houd er wel rekening mee dat je risico loopt om kosten buiten je bundel te maken, en dat dit in het buitenland nogal hoog kan oplopen (providers hanteren voor in het buitenland hogere tarieven dan lokaal).

Internetten in Europa

De meesten gaan op reis of vakantie binnen Europa. Met de meeste standaard simkaarten en abonnementen kun je binnen de EU gewoon internetten met je Nederlandse sim, maar niet (of alleen tegen hoge kosten) buiten de EU. Als alternatief kun je er dan voor kiezen om een Europa prepaid data sim te bestellen (doordat een dergelijke sim meer dekkingslanden bevat), of om in het land waar je heen gaat lokaal een sim voor internet aan te schaffen. 

Delen

About Author

Reactie geven