Simonly abonnement: Zonder lening

Een sim only abonnement leent zich uitstekend voor mensen die goedkoop uit willen zijn en niet te veel willen betalen. Een simonly abonnement is een simkaart zonder daarbij een toestellening. Het grote voordeel is dat je bij een simonly geen toestel krediet neemt.

Sim only abonnementen zijn er voor ieder budget en kan in een bestaand simlock vrij toestel worden gestopt. Het bevat internet, bellen en sms. De meeste providers bieden voordelig onbeperkt bellen en sms’en aan. Maar als je weinig belt kun je ook een bundel van een maximaal aantal minuten per maand nemen.

Zo zijn er belbundels van 100, 150 en 300 belminuten per maand. Ook kun je hiermee dit aantal smsjes versturen. Ben je echt iemand die veel gebruik maakt van mobiel internet? Dan kun je onbeperkt internet tegen een laag maandbedrag afnemen. Vaak zijn deze bundels voorzien van 5GB gratis per dag. Als de bundel op is kun je deze gratis en onbeperkt aanvullen met de MB aanvuller. Naast onbeperkt internet kun je ook hoge databundels krijgen zoals 10GB per maand en 20 GB per maand. De kleinste bundels bevatten 1, 2 en 3 GB per maand. Internet is altijd op te hoge en bij te kopen.

Abonnementen vergelijken

Een Simonly abonnement vergelijken doe je bij verschillende providers. Elke provider hanteert zijn eigen voorwaarden, producten, diensten en kortingen. Bij een simonly abonnement vergelijken kun je gaan voor welkomst kortingen of gebruik maken van bijvoorbeeld gratis extra data acties of belminuten. Sommige providers bieden combinatie kortingen aan voor bestaande klanten die meerdere mobiele abonnementen afsluiten bij dezelfde provider of al een televisie of vast internet abonnement hebben.

Mobiel abonnement: Toestellening

Met een mobiel abonnement heb je in tegenstelling tot een sim only abonnement wel een toestellening. Sinds 1 mei 2017 zijn alle telecom providers verplicht klanten te registreren bij de BKR die een toestellening van meer dan 250 euro aangaan. Een toestelkrediet van maximaal 250 euro wordt niet bij de BKR geregistreerd.

Dit is echter wel het geval bij een toestel die duurder is dan 250 euro. Het maximale aflosbedrag is 10 euro per maand bij een toestel van onder de 250 euro. Hierbij vind geen BKR notering plaatst. Ook als je voor een duurder toestel een groot bedrag direct bijbetaald en aflost met 10 euro per maand vind geen BKR registratie plaats.

Betaal je echter 11 euro of meer per maand, dan wordt je toestellening als positieve vermelding bij de BKR geplaatst. Indien er een betaalachterstand van meer dan twee maanden ontstaat kun je een achterstandsmelding krijgen.

Let hier goed op bij het afsluiten van een abonnement. Tevens vind er een inkomens en lasten toets plaats om te kijken of jij het toestel per maand kunt betalen. Bij een simonly vindt geen kredietcheck plaats.

 

Delen

About Author

Reactie geven